Blog

Apa de toaletă vs apa de parfum: care este diferența?

apa de toaleta sau parfum

Esențele aromatice au fost folosite de mii de ani pentru a crea o impresie memorabilă și pentru a pune în valoare anumite trăsături ale personalității. Astăzi, ai la dispoziție o varietate bogată de produse parfumate, de la ape de toaletă și ape de parfum, până la arome pentru casă și mașină. Dacă vrei să descoperi care sunt principalele diferențe dintre apa de toaletă și cea de parfum, dar, totodată, cum poți alege varianta potrivită pentru tine, ți-am pregătit o serie de informații utile în cele ce urmează!

Apa de toaletă

Apa de toaletă, denumită adesea și eau de toilette, este unul dintre cele mai populare produse aromatice disponibile pe piață. De regulă, acesta are o concentrație de uleiuri aromatice cuprinsă între 5 și 15%. Datorită acestei compoziții mai ușoare, mirosul apei de toaletă este mai subtil și persistă pe piele pentru o perioadă medie.

Apa de toaletă este o alegere excelentă pentru aplicarea zilnică. Similară unui parfum, însă mai puțin intensă, aceasta este ideală pentru birou, întâlnirile informale și momentele când o aromă prea puternică poate fi copleșitoare.

Apa de parfum

Apa de parfum, denumită și eau de parfum, are un conținut mai ridicat de uleiuri aromatice, de obicei cuprins între 15 și 20%. Datorită acestei concentrații mai mari, aroma sa este mai bogată, mai intensă și persistă pe piele pentru o perioadă mai îndelungată.

Multe persoane preferă să poarte o apă de parfum la ocazii speciale. Datorită persistenței sale, o singură aplicare poate fi suficientă pentru întreaga zi.

Cum să alegi varianta potrivită pentru tine?

Dacă nu știi ce tip de produs ar fi ideal pentru tine, există o serie de aspecte pe care să le iei în considerare. În primul rând, ține cont de ocazia la care vei participa. Dacă ai nevoie de un produs parfumat pe care să îl porți in fiecare zi, o apă de toaletă este o variantă mai potrivită. Alege o formulă naturală, ce are la bază ingrediente de origine vegetală, astfel încât efectul asupra pielii tale să fie unul cât mai blând. Vei găsi o gamă variată de ape de toaletă captivante în colecția Sense of Nature!

Dacă te pregătești de o ocazie specială, precum o gală festivă pe covorul roșu, o întâlnire romantică sau un eveniment formal de seară, apa de parfum îți poate oferi o prezență olfactivă mai intensă și mai durabilă.

Un alt factor important pe care trebuie să-l ai în vedere este sezonul. În lunile însorite și calde, când temperaturile încep să crească, aromele ușoare și subtile oferite de o apă de toaletă vor fi mai plăcute. Te poți delecta cu o mireasmă florală proaspătă și îmbietoare dacă optezi pentru un produs precum apa de toaletă Lotus. În această formulă, notele delicate de lotus se împletesc perfect cu arome citrice, apoi dezvăluie treptat nuanțele de lavandă și mușcată din inima parfumului. Fondul de mușchi proaspăt echilibrează perfect tentele revigorante ale apei de toaletă.

apa de toaleta Lotus de la Sense of nature

În sezoanele mai reci, apa de parfum poate fi o alegere mai bună, deoarece mirosul său persistent se va potrivi mai bine cu atmosfera mai răcoroasă, fără a deveni copleșitor.

Preferințele personale sunt, de asemenea, un aspect important atunci când alegi produsul parfumat pe care să-l folosești. Fiecare persoană are preferințe diferite, de aceea este recomandat să încerci mai multe arome și să descoperi care îți plac cel mai mult. Dacă mirosurile subtile și fine te atrag, încearcă apele de toaletă cu note florale sau proaspete, precum cele de citrice, violete, trandafir sau ylang-ylang.

În schimb, dacă mirosurile puternice și senzuale sunt pe placul tău sau preferi aromele intense și durabile, încearcă o apă de parfum sau o apă de toaletă cu note mai îndrăznețe, precum Tuscany Leather, un produs ce îmbină nuanțele calde și captivante de piele cu aromele intense de piper negru și lemn aromat.

Sfaturi pentru o aplicare optimă

sfaturi pentru aplicarea optima a apei de toaleta

Indiferent de produsul pentru care optezi, o aplicare corectă te va ajuta să obții cele mai bune rezultate. Iată câteva sfaturi:

  • Pulverizează produsul pe pielea umedă – pentru a fixa cât mai bine aroma, aplică parfumul pe pielea umedă, imediat după duș. Pielea hidratată ajută la menținerea parfumului pentru mai mult timp;
  • Evită să freci parfumul pe piele – acest lucru poate distruge moleculele aromatice și poate afecta persistența mirosului. Aplică produsul în mod normal și lasă-l să se absoarbă singur în piele;
  • Aplică parfumul pe punctele de puls, cum ar fi încheieturile, gâtul și zona din spatele urechilor – aceste zone emană căldură, ceea ce ajută la difuzarea treptată a mirosului;
  • Alege o formulă de calitate și aplic-o în cantități reduse – nu este nevoie să folosești cantități mari de parfum pentru a obține un efect plăcut. Câteva picături în zonele cheie sunt suficiente pentru o aromă îmbietoare.

După cum ai aflat, apa de toaletă și cea de parfum sunt două tipuri diferite de produse care îți pot oferi o experiență olfactivă captivantă. Îmbogățește-ți colecția cu formule delicate și eficiente din gama Sense of Nature și ține cont de recomandările noastre pentru a te bucura de arome îmbietoare pe tot parcursul zilei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *